Monsieur Doumani u Močvari

mdomani

ČETVRTAK 02.05.2019. • 20 sati

Na koncertu u sklopu projekta Korak dalje – prema interkulturnom društvenom centru, u srijedu, 2. svibnja u Močvari gostuje jedan od trenutno najboljih svjetskih world music izvođača, ciparski  Monsieur Doumani.

Bend je osnovan 2011. u Nikoziji, a ovaj trio na akustičnim instrumentima (tzouras – instrument jako sličan bouzoukiju, flauta, trombon, gitara) uz malu pomoć elektronike izvodi ciparske tradicijske pjesme kao i autorske pjesme naslonjene na tamošnju tradiciju, bilo tekstom, bilo melodijom. Od početka svojeg rada privukli su pažnju svih world music medija, a u recentnom izboru uglednih Transglobal World Music Charts ponijeli su titulu najboljeg world music albuma godine.  U sklopu Močvarinog programa Vrelo vode donijet će nam dašak ciparske glazbe i pokazati zbog čega su toliko cijenjeni u world music svijetu.

Uz njih na pozornicu Močvare će se popeti i hrvatska etno atrakcija Kazan – sedmeročlani bend koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana, a nakon dugogodišnje pripreme, prošle godine je za Geenger Records objavio svoj prvi album Ružo.

Nakon koncerta će nas DJ Emir (Izvorišta, Radio Student) provesti etno/world music glazbom iz cijelog svijeta.

Vrelo zvuka je projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Koncert se odvija u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

___Lenta_element2_A4_hi res