Prema uključivoj kulturi vodi nas Ifriqiyya Electrique

PETAK 31.05.2019. • 20 sati • MOČVARA

Ifriqiyya Electrique

 

 

 

 

 

 

 

 

Svjetske world music zvijezde, Ifriqiyya Electrique u Močvaru donose čudesan spoj ritualne tradicije Magreba i elektro-industrijske glazbe.
Kada se prije dvije godine pojavila na sceni, grupa tuniška grupa Ifriqiyya Electrique je iznenadila i one najprogesivnije glazbene zaljubljenike. Naime, glazba koju ova skupina izvodi donosi pomalo nevjerojatan spoj izvorne tradicije stare stotinama godina i modernih zvukova. Sama grupa je nastala kada je gitarist François Cambuzat, zajedno s basisticom Giannom Greco, proveo nekoliko mjeseci u pustinjama Tunisa. Tamo se susreo s ritualom naroda Banga koji je obilježen tradicijskom sufi trance glazbom. François je prepoznao potencijal ove glazbe te se udružio s trojicom pjevača, glazbenika i plesača (Yahya Choucjen, Fatma Chebbi i Tarek Soltan) te je tako nastala grupa Ifriqiyya Electrique.

Koncert se odvija u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

___Lenta_element2_A4_hi res