Druženje i bliskoistočni specijaliteti na utakmici NK Zagreb 041 – NK Omladinac

U sklopu niza aktivnosti koje smo pripremili u kampanji, 23. travnja zajedno smo s Okusom doma sudjelovali u sportskoj utakmici NK Zagreb 041 –  NK Omladinac. NK Zagreb 041 i njihovi navijači White Angels zalažu se za sportsku atmosferu na terenu i protiv govora mržnje i nasilja na stadionima. Utakmica se održala u Dugavama, a posjetilo ju je 200-njak gledatelja. Nakon utakmice prezentirali smo “Zagreb: otvoreni grad?” s Okusom doma koji je pripremio bliskoistočne specijalitete. Asim iz Okusa doma kuhao je basmati rižu, a recept za kulinarski zainteresirane dajemo u nastavku:

Sastojci za četiri osobe

500 g basmati riže, 400 g piletine (s kostima ili file), 2 glavice luka, 4 češnja češnjaka, mali komad svježeg đumbira, 3 zelena ljuta feferona, lišće svježeg korijandera i mente, jogurt, ulje, sol, garam masala, kurkuma, crni papar, kumin u prahu, korijander u prahu, stabljika cimeta, malo kardamona, 2 lista lovora

Na malo ulja pržiti luk i đumbir pa dodati piletinu da se zapeče, a zatim i začine. Za 20-ak minuta dodati češnjak, jogurt i basmati rižu pa zaliti temeljcem od povrća i kuhati dok riža nije gotova. Ne miješati nego tresti posudu jer će se u suprotnom riža slomiti. Na kraju dodati svježe mente i korijandera.