extra_large_Do_kraja_zemlje_pozivnica_mailchimp_novinari

David Grossman u novom izdanju Piščevog dnevnika u Booksi

U novom izdanju programa Piščev dnevnik kojeg u Booksi uređuje i vodi poznati srpski pisac David Albahari, u srijedu 22. lipnja u 19:00 gostovat će, uz Amosa Oza, najpoznatiji izraelski suvremeni književnik David Grossman. On u Booksu dolazi na Dan antifašističke borbe i za vrijeme manifestacije Tjedni IZBJEGLICAma. David Grossman nagrađivani je autor 14 proznih i publicističkih knjiga prema kojima su snimljena tri filma, a dobitnik je i vrlo ugledne Nagrade za mir koju dodjeljuju njemački nakladnici i knjižari.
Grossman je i vrlo angažiran mirovni aktivist, oštar kritičar politike Izraela, ali kako kaže, i domoljub. David Albahari sa svojim će gostom osim o književnosti razgovarati upravo o mirovnom aktivizmu i neprestanom trudu da se uspostavi uspješan suživot različitih kultura, vjeroispovijesti, nacionalnosti.

Ovaj je program dio platforme Upgrade i kampanje za Interkulturni društveni centar, a održava se u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj kojeg financijski podržavaju program Kreativna Europa Europske unije, te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ured za udruge Vlade RH, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Osim u Booksi, autor će gostovati i u Muzeju suvremene umjetnosti dan ranije, u utorak21.6. u 20:00. Grossmana će ugostiti Fraktura na tribini Razotkrivanje gdje će prvenstveno biti riječi o hrvatskom izdanju njegove knjige Do kraja zemlje.