extra_large_Do_kraja_zemlje_pozivnica_mailchimp_novinari

David Grossman u Booksi

srijedu 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, u sklopu programa Piščev dnevnik kojeg u Booksi uređuje i vodi poznati srpski pisac David Albahari, uz Amosa Oza, gostovao je najpoznatiji izraelski suvremeni književnik David Grossman. Grossman je nagrađivani autor 14 proznih i publicističkih knjiga prema kojima su snimljena tri filma, a dobitnik je i vrlo ugledne Nagrade za mir koju dodjeljuju njemački nakladnici i knjižari. Također, angažiran je mirovni aktivist, oštar kritičar politike Izraela, ali kako kaže, i domoljub. David Albahari sa svojim je gostom osim o književnosti razgovarao upravo o mirovnom aktivizmu i neprestanom trudu da se uspostavi uspješan suživot različitih kultura, vjeroispovijesti i nacionalnosti.

Ovaj je program dio platforme Upgrade i kampanje za Interkulturni društveni centar, a održava se u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj kojeg financijski podržavaju program “Kreativna Europa” Europske unije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ured za udruge Vlade RH, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Osim u Booksi, autor je dan ranije gostovao i u Muzeju suvremene umjetnosti gdje ga je ugostila Fraktura na tribini Razotkrivanje  – ovdje je prvenstveno bilo riječi o hrvatskom izdanju njegove knjige Do kraja zemlje.