Vikend u Booksinom parku

U sklopu programa Booksa u parku, pored zanimljivih književnih razgovora i dobrih svirki, za vikend vas očekuje i interkulturni program: izvedba predstave Šarene priče i radionica izrade naljepnica – idealna za djecu, ali otvorena svima. Vidimo se u parku!

radionica izrade naljepnica

Subota, 15. lipnja, 16:00 h

Polaznici radionice upoznat će se s manualnom tehnikom izrade naljepnica pomoću raznobojnih samoljepljivih folija. Naučit će kako napraviti skicu motiva te prijenos motiva na foliju. Poslije toga slijedi rezanje željenog motiva pomoću skalpela ili škara. Poanta radionice je širenje ove jednostavne ali efektne tehnike i razvijanje novog načina kreativnog izražavanja.

Radionica će trajati dva sata, a voditelj radionice je Mario Miličić. Dobrodošli su kreativci svih uzrasta!šarene-priče eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjelja, 16.06.2019 u 12:00 h

Putujući po svijetu, pripovjedačice uplovljavaju u Tunis. U Tunisu uživaju u bogatoj tuniskoj kuhinji i sjećaju se prijatelja, koji kao dječak nije volio hranu. Zatim na letećem tepihu i zmaju putuju dalje. Vlakom stižu u Iran. U Iranu susreću čovjeka koji je nesebično pomogao njihovom vlaku da izbjegne nesreću i nastavi dalje putovanje.

Kombinirajući živo i lutkarsko kazalište, predstava je puna zanimljivih kako dramaturških tako i vizualnih rješenja. Karton, kutije i konop u ovoj su predstavi oživljeni na suptilan i šarmantan način. Prepuna topline, boja i nježne duhovitosti, ova predstava nudi nezaboravno putovanje i upoznaje najmlađe gledatelje s novim, nepoznatim kulturama.

Trajanje: 30min
Dob: 3-10 godina

Lutkarice i glumice: Petra Bokić i Ives Buljan Gladović
Scenografija i izrada lutaka: Tripstih
Scenariji: Tripstih
Režija: Tripstih
Produkcija: SubScena/AKC

Kazališnu skupinu Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi), Neven Aljinović Toth (Ikako-Nikako, IGK).

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata; neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljudski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima, …

Program se odvija u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi kojeg AKC Attack provodi u partnertstvu s organizacijama: Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut (MI2), Udruženje za razvoj kulture – URK, WHW/Što, kako i za koga te Centrom za mirovne studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

___Lenta_element2_A4_hi res